Online trainingsaanbod vrijwilligers


Voor vrijwilligers die zich in eigen tijd verder willen ontwikkelen is online het volgende (gratis) online scholingsaanbod beschikbaar.
 

Online cursus voor helpers - Slachtofferhulp Nederland
In deze training van Slachtoffer hulp Nederland krijgt u tips hoe om te gaan met mensen in uw omgeving die te maken hebben gehad met ingrijpende gebeurtenissen. Als vrijwilliger komt u soms in aanraking met mensen die bij u hun verhaal doen. 


Eenzaamheid herkennen en wat kan ik voor de ander betekenen die zich eenzaam voelt
In deze training van Humanitas leert u wat u kan betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt.
 

Ouderenmishandeling en wat kan ik als vrijwilliger betekenen
Met behulp van deze informatie van Movisie leert u wat u kunt doen als vrijwilliger als u zich opeens zorgen maakt.
 

Dementievriendelijk als vrijwilliger
Bent u vrijwilliger en komt u regelmatig in contact met mensen met dementie? In deze training van Samendementievriendelijk leert u hoe u goed met hen omgaat in verschillende situaties.
 

Echt contact maken
In deze training leert u aan de hand van vragen, afbeeldingen en films meer over het 1-op-1 contact met een klant, hoe het verbeterd kan worden maar ook wat er mis kan gaan. 
 

Omgaan met agressie
Om goed te kunnen functioneren als vrijwilliger is het belangrijk om u veilig en vertrouwd te voelen tijdens uw vrijwilligerswerk. Heeft u te maken met agressie dan is de kans groot dat u zich niet meer veilig voelt. Deze training is van Learnit en is te downloaden als PDF. 
 

Empowerment
Hoe kunt u een ander steunen? Zit u achterop de tandem en trapt u mee als ondersteuning of zit u voorop en stuur u? Of zet u de versnelling een tandje hoger, waardoor het te zwaar wordt? Ontdek het tijdens deze training van Humanitas.
 

Omgaan met emoties
Kunt u goed emoties herkennen en weet u hoe u hiermee om kunt/moet gaan? In deze e-learning van Humanitas leert u wat emoties zijn, hoe u ze kunt herkennen en hoe u ermee om kunt gaan.
 

Begeleiden van de vrijwilliger (humanitas.nl)
Coördineer jij een project of activiteit en begeleid jij mensen die in een kwetsbare situatie zitten? Dan biedt deze training jou de nodige handvatten en tips bij het werven en begeleiden van deze vrijwilligers.
 

Empowerment (humanitas.nl)
Ondersteun jij iemand die in een kwetsbare situatie zit? In deze training leer je iemand helpt om zelf, vanuit zelfvertrouwen en met eigen kracht, iets aan die situatie te veranderen. 
 

De kracht van een goed gesprek versie 25 april (humanitas.nl)
Ondersteun jij iemand die in een kwetsbare situatie zit? In deze training leer je hoe je een versterkend gesprek kunt voeren door middel van een dialoog. 
 

Grenzen stellen (humanitas.nl)
In deze training leer je hoe je je eigen grenzen kunt herkennen en aangeven. 
 

Netwerken Versterken (humanitas.nl)
Ondersteun jij iemand die in een kwetsbare situatie zit? En ervaart hij/zij onvoldoende betekenisvolle contacten en wil hij/zij daar verandering inbrengen? In deze training leer je hoe je iemand kunt ondersteunen bij het versterken en en uitbreiden van zijn sociale netwerk. 
 

Omgaan met emoties (humanitas.nl)
In deze training worden handvatten aangeboden die helpen in het omgaan met de emoties van de hulpvrager. Het omgaan met agressie wordt niet behandeld, aangezien dit speficieke vaardigheden en kennis betreft.
 

Online cursus fondsenwerving | VSBFonds
Hoe vind ik financiering voor mijn project? Hoe moet ik een aanvraag indienen bij een fonds? Welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag? De online cursus fondsenwerving helpt je op weg bij het vinden van financiering van je project. Of je vrijwilliger bent of penningmeester, werkzaam bent in een professionele organisatie of enthousiast meedoet in je buurt, iedereen wil weten hoe fondsenwerving een succes wordt.
 

Besturen van verenigingen

Omgaan met niet zichtbare beperkingen

Basis Fysiek Gezond werken | start (free-learning.nl)