Online trainingsaanbod vrijwilligers


Voor vrijwilligers die zich in eigen tijd verder willen ontwikkelen is online het volgende (gratis) online scholingsaanbod beschikbaar.
 

Online cursus voor helpers - Slachtofferhulp Nederland
In deze training van Slachtoffer hulp Nederland krijgt u tips hoe om te gaan met mensen in uw omgeving die te maken hebben gehad met ingrijpende gebeurtenissen. Als vrijwilliger komt u soms in aanraking met mensen die bij u hun verhaal doen. 


Eenzaamheid herkennen en wat kan ik voor de ander betekenen die zich eenzaam voelt
In deze training van Humanitas leert u wat u kan betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt.
 

Ouderenmishandeling en wat kan ik als vrijwilliger betekenen
Met behulp van deze informatie van Movisie leert u wat u kunt doen als vrijwilliger als u zich opeens zorgen maakt.
 

Dementievriendelijk als vrijwilliger
Bent u vrijwilliger en komt u regelmatig in contact met mensen met dementie? In deze training van Samendementievriendelijk leert u hoe u goed met hen omgaat in verschillende situaties.
 

Echt contact maken
In deze training leert u aan de hand van vragen, afbeeldingen en films meer over het 1-op-1 contact met een klant, hoe het verbeterd kan worden maar ook wat er mis kan gaan. 
 

Omgaan met agressie
Om goed te kunnen functioneren als vrijwilliger is het belangrijk om u veilig en vertrouwd te voelen tijdens uw vrijwilligerswerk. Heeft u te maken met agressie dan is de kans groot dat u zich niet meer veilig voelt. Deze training is van Learnit en is te downloaden als PDF. 
 

Empowerment
Hoe kunt u een ander steunen? Zit u achterop de tandem en trapt u mee als ondersteuning of zit u voorop en stuur u? Of zet u de versnelling een tandje hoger, waardoor het te zwaar wordt? Ontdek het tijdens deze training van Humanitas.
 

Omgaan met emoties
Kunt u goed emoties herkennen en weet u hoe u hiermee om kunt/moet gaan? In deze e-learning van Humanitas leert u wat emoties zijn, hoe u ze kunt herkennen en hoe u ermee om kunt gaan.