E-learnings voor vrijwilligersorganisaties


Het Vrijwilligerspunt Alphen heeft de volgende e-learnings geselecteerd die voor vrijwilligersorganisaties (gratis) online beschikbaar zijn. 

 

Stappenplan crowdfunding

Zet in vier stappen een succesvolle campagne op voor uw maatschappelijk initiatief. 

 

  1. Kies een haalbaar project
  2. Vertel het verhaal in woord en beeld 
  3. Maak een campagneplan
  4. Van start
     

Social media als communicatiekanaal voor vrijwilligersorganisaties

Heeft u het idee dat uw organisatie meer zou kunnen profiteren van social media? Met deze training bouwt u aan een helder en realistisch plan om social media voor uw organisatie te laten werken. 

LET OP: u dient zich  op de website van VCA eerst in te schrijven, voordat u  de e-learning kunt volgen. Klik op de link en u komt vanzelf in het scherm terecht waar u zich kunt inschrijven.
 

Vrijwilligersbeleid in 10 stappen

Een handreiking voor vrijwilligersorganisaties bij het formuleren van vrijwilligersbeleid. Ook als u al een beleid hebt, kun u de module gebruiken om te toetsen of u alle aspecten goed geregeld heeft. 

LET OP: u dient zich op de website van VCA eerst in te schrijven, voordat u de e-learning kunt volgen. Klik op de link en u komt vanzelf in het scherm terecht waar u zich kunt  inschrijven.

 

De waarde van vrijwilligerswerk; een mini college 

Professor Lucas Meijs geeft, in acht minuten, meer inzicht over de (toegevoegde) waarde van vrijwilligers. Wat betekenen ze voor een organisatie? Waarom wilt u als organisatie met vrijwilligers werken? Professor Lucas Meijs is professor in strategic philanthropy en vrijwilligerswerk bij de Rotterdam School of Management.
 

Sociale veiligheid 

Ongewenst gedrag en grensoverschrijdend gedrag komen ook binnen vrijwilligersorganisaties voor. Hoe gaat u hiermee om en hoe regelt u  dat het goed opgelost wordt als zoiets gebeurt? U ontdekt op welke gebieden sociale veiligheid een rol speelt.